Κυριακή, Ιούλιος 14, 2024
Μέγεθος

Επίλυση ιδιοκτησιακών και πολεοδομικών προβλημάτων

Επίλυση ιδιοκτησιακών και πολεοδομικών προβλημάτων

Ίσως δεν υπάρχει άλλη χώρα στον αναπτυγμένο κόσμο εκτός από την Ελλάδα με τέτοια πολυπλοκότητα και αταξία στα πολεοδομικά και ιδιοκτησιακά θέματα.

Όλες οι χώρες της Ευρώπης εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν την ανάπτυξη τους στα Εθνικά Κτηματολόγια. Εμείς μόλις το 1998 ξεκινήσαμε και από τότε το μεγαλύτερο ποσοστό των εδαφών δεν έχει χαρτογραφηθεί, ενώ και σε αυτές τις περιοχές που σήμερα λειτουργεί και εφαρμόζεται παραμένουν πολλά προβλήματα για επίλυση.

Οι επεκτάσεις σχεδίων πόλεως, τελματωμένες επί μακρόν, συνήθως εκ των υστέρων αποδέχονται διαμορφωμένες καταστάσεις. Τα χωροταξικά σχέδια καθυστερούν από την έλλειψη αποφασιστικότητας και από άδικες αντιδράσεις φορέων. Χιλιάδες ιδιοκτήτες είναι εγκλωβισμένοι από τις αναβολές στην εκπόνηση των πράξεων εφαρμογής. Η δόμηση στους οικισμούς χωρίς πολεοδομικό σχέδιο, έχει περιορισθεί από τα κενά και τις ασάφειες των νόμων και από τις αλληλλοκαταγγελίες μεταξύ ιδιοκτητών ενώ η εκτός σχεδίου δόμηση περιορίζεται συνεχώς.

Αποτέλεσμα και των παραπάνω η αυθαιρεσία στη δόμηση, η οποία παρά τα εξαντλητικά πρόστιμα εξακολουθεί να αποτελεί εθνικό σπορ. Και ακόμα η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και οι εμπρησμοί στα δάση.

Τα ιδιοκτησιακά προβλήματα αποτελούν το δεύτερο μεγάλο αγκάθι της Ελληνικής πραγματικότητας για τα ακίνητα.

Ασάφειες στους τίτλους, στα συμβόλαια και στα διαγράμματα των δεκαετιών του ’60 του ’70, οδηγούν τους πολίτες σε δαπανηρές και χρονοβόρες διορθώσεις και πολλές φορές σε αδιέξοδο.

Οι εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησίες, καθεστώς στις περιοχές επεκτάσεων των σχεδίων πόλης, «κατάφερε» να εξαρτήσει το συμφέρον του κάθε ιδιοκτήτη από τις διαθέσεις των γειτόνων του.

Η έλλειψη αποφασιστικότητας για νομοθετικές ρυθμίσεις των υπουργείων στο παρελθόν και σήμερα περιορίζει τις δυνατότητες τακτοποίησης, με τις ανώμαλες καταστάσεις, εάν δεν υπάρχει και η γνώση της αντιμετώπισης τους, να διαιωνίζονται.

Το τεχνικό γραφείο από το οποίο μετεξελίχθηκε το KRITAMOS REAL ESTATE δεν έχει μαγικό ραβδί για να λύσει όλα τα προβλήματα. Όμως μπορεί να ξεδιαλύνει μία-μία τις δύσκολες υποθέσεις, να διαχειριστεί τις «εγκλωβισμένες» ιδιοκτησίες με υπομονή και επιμονή, γιατί έχει την πείρα, έχει τη γνώση της νομοθεσίας και έχει την ικανότητα να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του νόμου.

Συνοψίζοντας, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον η αξιοποίηση των ακινήτων εξαρτάται απόλυτα από την νομική και την πολεοδομική τους τακτοποίηση. Το γραφείο μας σας δίνει διέξοδο και στις περισσότερες περιπτώσεις πολλαπλασιάζει την αξία του ακινήτου σας.

Τυχαία εμφάνιση διαθέσιμων ακινήτων

ea_dsc00681jpg_12849289696
Αγροτεμάχιο οικοδ...

Τιμή:  € 120.000
ea_sam_0351jpg_14056831283
Οικόπεδο στο Μάλεμε

Τιμή:  € 100.000
ea_img_20200124_102757_15801278123
Παλαιά οικία στο ...

Τιμή:  € 100.000

Φόρμα επικοινωνίας

5+11=